Betting Exchange – Spelbörs vad är det för något?

En spelbörs kan man beskriva en aning som den nya sortens betting som ger högre odds, alldenstund det nu är spelarna själva som sätter dem, istället för som förr, då bookmakers stod för det jobbet. Med högre odds blir oxå vinsterna högre samt på grund av detta lirar allt fler idag med assistans av en spelbörs. Spelbörsen lever på provision från dom som vinner, upp till 5%.

Bäst odds på detta brukar det vara HÄR.

Traditionellet sett så är det en bookmaker som sätter oddsen för ett spel, det är också den som samlar in alla de pengar som folk satsar. Utan en bookmaker ser spelsituationen väldigt annorlunda ut, det blir spelarna själva som får placera oddsen mot varandra genom spelbörsar, vilket ger högre odds samt högre vinstsummor.

Man sätter med en spelbörs sina pengar på ett tävling eller en lirare, precis som vanligt samt när man vinner betalar man blott en liten belopp i avgift. När man förlorar utgår ingen debitering och man förlorar bara den belopp man har spelat för.

En grundförklaring av börsen är att det är en marknadsplats där man handlar med aktier eller andra handelsdrivna gods som ex. guld, brödsäd och el. På en spelbörs fungerar systemet i stort sett likadant, fast handelsvaran är odds för många spelevenemang.

Spelande, oavsett vad det är man satsar sina pengar på, är riskfyllt. Hade det existerat en chans att med hög sannolikhet finna ut vem som ska vinna ett lopp alternativt match, så hade spelkonceptet försvunnit bums. Chansen att vinna stora pengar på spel finns, med oddsen är enormt små. Med en spelbörs ökar oddsen något samt samtidigt ökar oxå vinsterna. Man har därmed allt att vinna på att lämna sin bookmaker samt gå över till en spelbörs. Man kan också använda sig av en spelbörs för att placera så kallade sure bets, alternativt säkra spel, som det ibland kallas på svenska.

Vad är det då med högre odds som skänker spelaren ett bättre utgångspunkt?

Ju högre oddsen är på ett spel, desto större vinstsummor finns att inbringa för den som vinner. Om en bookmaker tar en viss avgift så blir oddsen till spelarna automatiskt lägre, vilket gör att spel via en spelbörs alltid har möjlighet att ge högre odds än spel genom en bookmakersajt. Dessutom ökar oddsen ju fler lirare som är med. I annat fungerar spelbörsen absolut som en vanlig spelsajt, man kan back odds och lay odds alternativt spela enligt annorlunda spelsystem.

Det här med att spela tillfredsställer många människors behov av gastkramning, chansning samt framtidstro om framtiden – i alla fall för en tag. Denna tag varierar avhängig på person samt moment i livet. Somliga behöver nya spelkickar var dag, medans andra nöjer sig med att spela någon gång då och då. Ett litet antal har sitt spelande som en ceremoni att genomföra vid en speciell tidpunkt var vecka, kanske på fredagseftermiddagen, efter arbetsveckans sista timma, alternativt på söndagen, som en uppladdning av energi före en ny arbetsvecka. Vissa spela själva i behärskad samt lugn, medans andra lirar i grupp.

Hur man lirar är upp till en själv, man får ta eget förpliktelse. Dock måste man vara över 18 år gammal samt se till att spelandet inte leder till ett besvärligt avhängig. Det kan gå väldigt fort att gå miste spelvett när man ständigt är på jakt efter den där stora vinsten som säkrar ens futurum.

Det finns idag 2 ledande spelbörser på marknaden och alla 2 har sin bas på de brittiska öarna. Betfair är brittisk medans Betdaq är Irländsk. Båda är riktigt bra spelbörsar samt värda att satsa sina pengar på. Någon svensk spelbörs värd att ange finns inte. ComeOn har haft en bra spelbörs men fick inte volym. Parbet var bra men det samma hände. Redbet var fantastisk men övergick till oseriöst agerande och är idag ett ett spelbolag man skall hålla sig långt borta från. Allt för många har fått sina konton stängda och aldrig sett sina pengar igen. Redbet är listade på bad-bookmakers. https://tv-3bet.com/vad/redbet-pungar-ut-over-2-miljoner-i-skadestand-i-forlikning/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*